Aandacht voor ...

Aandachtspunten om nog eens te na te lezen - foto's en video's staan op pagina "Foto's en video's".

De geldautomaat in Maarn wordt gebouwd

Zie ook onderaan op deze webpagina. Foto's Ton Beker, 20-10-2021


Heuvelrug Senioren opgericht 17 augustus 2016

Onderstaande tekst verscheen in De Kaap/De Stichtse van 14 oktober 2021, want zaterdag 16 oktober is voor leden het lustrumfeest in De Twee Marken in Maarn.

Helaas zijn de namen van Eric Tappen en Ton Beker verwisseld. Wegens verhindering ontbreekt de foto van Sanne Schenkkan.


Samen op de Heuvelrug

'Voor Elkaar', uitgave voor de mantelzorger klik HIER voor het exemplaar van de zomer 2021.

Klik HIER voor het exemplaar van de herfst 2021.


‘Toekomstvisie gemeente Utrechtse Heuvelrug’, een folder van het Seniorenplatform

Het Seniorenplatform heeft een folder als bijdrage aan de discussie ‘Toekomstvisie gemeente Utrechtse Heuvelrug’ aangeboden aan het gemeentebestuur. Voor de folder klikt u HIER.


Senioren en veiligheid

Klik HIER voor de brochure ‘Senioren en veiligheid’, een brochure vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met andere partijen. U krijgt concrete tips om te voorkomen slachtoffer te worden en over wat te moeten doen als het wel gebeurt. Het gaat om verschillende vormen van criminaliteit: meekijken bij pinnen, babbeltrucs, hulpvraagfraude (via bijvoorbeeld WhatsApp), phishing, spoofing en online veiligheid.


Alle FASv-leden krijgen korting op verzekeringen bij Centraal Beheer

Klik even op ‘Verzekering – uw voordeel’ en zie direct de kortingen voor leden van Heuvelrug Senioren op particuliere verzekeringen bij Centraal beheer.


Geldautomaat in Maarn weg

Toen het Algemeen Dagblad van 5 december 2019 meldde dat de enige geldautomaat in Maarn was weggehaald heeft het bestuur van Heuvelrug Senioren de volgende acties ondernomen:

  • Op 5 december hebben wij burgemeester Frits Naafs van onze gemeente dringend gevraagd om zo snel mogelijk te bewerkstelligen dat er weer een geldautomaat in Maarn beschikbaar is.

  • Diezelfde dag hebben wij onze leden geïnformeerd door het bericht aan onze burgemeester als nieuwsflits aan hen door te sturen. Klik HIER voor informatie over deze berichtgeving.

  • Wij hebben aan het Seniorenplatform Utrechtse Heuvelrug, als onze lokale belangenbehartiger, gevraagd actie te ondernemen en dan niet alleen voor Maarn, maar ook voor vergelijkbare situaties in andere dorpen van onze gemeente.

  • Op 6 december hebben wij een persbericht gestuurd naar het AD, De Nieuwsbode en De Kaap. Voor het eerste resultaat klikt u HIER.

  • Op verzoek van "Radio 90 in de Regio" werkte onze voorzitter Rozalien van de Kletersteeg op maandag 9 december mee aan een interview.

In januari 2021 hebben we contact gehad met burgemeester Naafs:

“Wij begrijpen dat er sindsdien heel veel zaken uw aandacht hebben opgeëist”, schreven wij in een mail aan de burgemeester, daarbij doelend op de coronamaatregelen, “maar wij zijn nu toch erg benieuwd naar de ontwikkelingen rond de plaatsing van een geldautomaat in Maarn. Uiteraard komt de behoefte daaraan voort uit onze doelgroep, de seniorleden van onze vereniging”.

Burgemeester Naafs reageerde nog dezelfde dag met de opmerking dat het zorgen voor een geldautomaat in Maarn nog steeds een hoge urgentie heeft. “Maar het vinden van een geschikte locatie kost meer tijd dan we vooraf hadden verwacht. De gemeente heeft niet veel eigen grond in Maarn en wij hebben op dit moment nog geen medewerking gekregen van andere grondeigenaren”, aldus burgemeester Naafs.

Eerste helft maart 2021: antwoord op onze vraag van januari 2021

Wij hopen in april een collegevoorstel te laten behandelen waarin beoogde locaties staan opgenomen, het college kan dan zijn voorkeur uitspreken. Wij denken dat het daarna met alle procedures nog wel een paar maanden duurt voordat de geldautomaat er staat.

We hopen dat het binnenkort gerealiseerd zal worden.

Geldautomaat wordt verwacht in het derde kwartaal van 2021

In het gemeentenieuws en in het AD (zie hieronder) van 6 mei 2021 werd het heuglijke nieuws aangekondigd. We zijn verheugd voor onze leden en alle andere inwoners van Maarn dat geld tappen in de nabije toekomst weer mogelijk is. Hopelijk hebben onze contacten met de gemeente Utrechtse Heuvelrug een steentje bijgedragen aan dit besluit.

HEUVELRUG SENIOREN | Lid worden? Klik HIER