Aandacht voor ...

Aandachtspunten om nog eens te na te lezen - foto's en video's staan op pagina "Foto's en video's"

Klik voor aandachtspunten van enige tijd geleden HIER.

Foto: Maartje Kuperus

Lezing over de nieuwe pensioenwet op 27 oktober 2023

Op uitnodiging van de seniorenorganisaties Heuvelrug Senioren, LAS (Leusden), Senioren Belangen (Woudenberg, Scherpenzeel, Renswoude) en het Seniorenplatform Utrechtse Heuvelrug werd een lezing georganiseerd in Dorpshuis De Twee Marken.

John Kerstens, voorzitter van de Koepel Gepensioneerden gaf op heldere wijze een overzicht van het traject vanaf de beginbesprekingen totdat de wet uiteindelijk op 31 mei van dit jaar werd aangenomen door de Eerste Kamer.

De uitvoering van de wet roept nog de nodige vragen op, of zoals John Kersten het formuleerde: “Een aantal zaken is tot op de dag van vandaag onduidelijk, terwijl inmiddels breed zorgen leven over een vlekkeloze uitvoering van de wet”. 

Ook op de uitvoeringsproblemen werd uitgebreid ingegaan. De bijeenkomst kende ongeveer 60 belangstellende en vragen stellende deelnemers. 

Belangstellenden voor de gebruikte PowerPointpresentatie klikken HIER.

Onderzoek naar medicatie door het UMC Utrecht


Het UMC Utrecht vraagt deelnemers aan een tweetal studies:


Voor informatie

Seniorenhulp door Lionsclub Maarn-Maarsbergen

De Lionsclub Maarn-Maarsbergen heeft met Heuvelrug Senioren een samenwerkingsverband gesloten dat past in een van de doelstellingen van beide organisaties: senioren helpen door steun en hulp te bieden.

Leden van Heuvelrug Senioren die in Maarn of Maarsbergen wonen (het werkgebied van de Lionsclub M-M) kunnen vanaf nu hulp inroepen op sociaal gebied en voor een breed scala aan praktische klusjes die u op eigen gelegenheid niet meer uitgevoerd kunnen worden en als u in uw eigen omgeving ook geen mensen heeft die dat voor u kunnen doen. Uiteraard geldt daarbij dat uw financiële draagkracht onvoldoende is om uw wens door een professionele dienst te laten uitvoeren. Voor meer informatie klik HIER.

Netwerk dementie Utrechtse Heuvelrug 

NETWERK DEMENTIE HEUVELRUG HOUDT ZICH BEZIG MET ZORG EN WELZIJN VOOR MENSEN MET DEMENTIE EN HUN MANTELZORGERS.

HEUVELRUG SENIOREN  |  Lid worden? Klik HIER