Foto's en video's


HEUVELRUG SENIOREN | Lid worden? Klik HIER

Dagtocht Harderwijk, donderdag 21 juli 2022

Met de bus naar Harderwijk en dan natuurlijk beginnen met koffie met gebak. Daarna met enkele plaatselijke gidsen langs de meest aansprekende plekjes van dit mooie Zuiderzeestadje.

Na een uitstekende lunch konden de deelnemers zich verbazen over en hardop lachen om de leukste tafereeltjes die Marius van Dokkum in zijn eigen museum had opgenomen.

Foto’s Eric Tappen en Ted Kuijpers. Voor alle foto’s klik HIER.

Donderdag 23 juni werd een nieuwe bank geplaatst bij de jeu-de-boulesbaan.

Foto's Ton Beker

Vrijwilligersbijeenkomst 16 juni 2022

Donderdag 16 juni was er een vrijwilligersbijeenkomst op Valkenheide in Maarsbergen. Na de koffie en koek en een toepasselijk dankwoord door voorzitter Rozalien nam gastheer Folkert Nijboer de groep mee door de naaste omgeving gevolgd door een presentatie over de geschiedenis van Valkenheide. Daarna werd in het restaurant genoten van een smakelijke warme lunch. De keukengroep en de horecagroep werden na afloop hartelijk bedankt door Rozalien en bedankt met applaus en “high fives”. Het programma werd afgesloten met een rondleiding door de opleidingslokalen voor autotechniek, schilderen, metselen en metaalbewerking, met uitleg door docenten. We kunnen terugkijken op een geslaagde bijeenkomst voor vrijwilligers!

Voor alle foto's van Ted Kuijpers klik HIER.

Jeu-de-boulen van start - 9 juni 2022

Foto's Ted Kuijpers - voor meer foto's klik HIER.

Na een mooie vergelijking met de Franse dorpjes waar veel jeu-de-boules wordt gespeeld, opende voorzitter Rozalien van de Kletersteeg met een welgemikte gooi de jeu-de-boulesbaan bij De Twee Marken in Maarn.

Cees Goddijn luisterde de opening op met het toepasselijke lied van Georges Brassens: Une partie de pétanque.

Heuvelrug Senioren kon de twee banen laten opknappen dankzij een subsidie van de werkgroep ‘Sport en Sociaal Domein’ van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Na de ingebruikname werd er al druk gejeu-de-bould. Diegenen die het spel nog nooit gespeeld hadden kregen instructie en de ‘ervaren’ jeu-de-boulers probeerden hun boules zo goed mogelijk te plaatsen, een enkele keer kwam de meetlat erbij om te zien welke boule het dichtste bij de but lag.

We hebben gekozen voor 2 vaste speeldagen voor leden van Heuvelrug Senioren:

  • iedere maandagmiddag: 14.00 – 16.00 uur, contactpersoon: Eric Tappen, 0653968295, erictappen@kpnplanet.nl

  • iedere donderdagmiddag: 14.00 – 16.00 uur, contactpersoon: Kors Pater, 0612104774, korspater@gmail.com

N.B. De banen zijn op alle dagen van de week en op elk tijdstip beschikbaar. Daarvoor kunnen onderlinge afspraken worden gemaakt via de groepsapp.

Kom en Klets – 31 mei

Er waren zo'n 60 leden afgekomen op de tweede “Kom en Klets” op 31 mei. Er werd gezellig met elkaar gepraat onder het genot van een drankje en een bitterballetje. Het is zeker voor herhaling vatbaar in de tweede helft van 2022.

Foto Ted Kuijpers

Renovatie van de jeu-de-boulesbaan bij De Twee Marken in Maarn gestart.

dinsdag 3 mei 2022

Foto's Ton Beker

Voor meer foto's van Eric Tappen, klik HIER.

Het ontstaan en de toekomst van de Utrechtse Heuvelrug.

Op maandag 2 mei werd een zeer interessante lezing over het ontstaan en de toekomst van de Utrechtse Heuvelrug gegeven. Deze werd verzorgd door Paul Levelink, secretaris van de stichting Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht, en Kees de Heer, natuur- en landschapsgids en actief bij IVN Amersfoort. Zij legden ons uit hoe bijzonder het gebied is door de grote variëteit, we realiseren ons eigenlijk niet dat we leven in een aardkundig, ecologisch en cultuurhistorisch juweel, in een vertegenwoordiging van alle in Nederland voorkomende natuur en cultuur.

Zie voor meer informatie onder www.geoparkhgv.nl.

Foto's Ted Kuijpers, voor meer foto's klik HIER.

Paasbrunch 16 april 2022

Het was zaterdag 16 april een drukte van belang in het Trefpunt. Ongeveer 55 deelnemers genoten van een gezellige paasbrunch.

Meer foto's? Klik dan HIER.

Foto's Ted Kuijpers

‘Meet and Greet’ vertaald naar ‘Kom en Klets’

Dinsdag 8 maart stroomde het Trefpunt vol met leden die graag wilden komen en kletsen.

Na de koffie/thee met een soesje en het welkom door voorzitter Rozalien van de Kletersteeg was er volop de gelegenheid om te kletsen! Bij een drankje en een bitterballetje kwam de stemming er goed in.

Verrassend was het optreden van Cees Goddijn. Hij begeleidde zichzelf op z’n gitaar, zong een lied waarna de leden het refrein konden meezingen, hetgeen heel aardig lukte. Ook had hij op de melodie van ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld een ‘wervingslied’ (even klikken voor het lied) gemaakt dat, dankzij de uitgedeelde tekst, luidkeels meegezongen kon worden. Ted Kuijpers kreeg de lachers op zijn hand bij het voorlezen van een tweetal vrolijke verhaaltjes.

Al met al een leuke voor herhaling vatbare middag.

Foto's Ted Kuijpers en Eric Tappen

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image