Foto's en video's

Foto's en video's van vorige jaren via 'Foto- en videoarchief'.

Mantelzorgdag 10 november 2023

's Ochtends werd aandacht geschonken aan mantelzorgers in het Trefpunt in Maarn, hierbij wisselden we uitgebreid van gedachten over het zorgen voor een naaste en de fijne dingen en de lastige zaken die zich daarbij voordoen. 's Middags bezochten we mantelzorgers thuis. Op deze dag bedankten we 16 mantelzorgers voor hun liefdevolle zorg! Behalve door aandacht te geven aan elkaar werd de dank uit uitgedrukt in de vorm van een boeket  bloemen of een bloemenbon. De dag werd georganiseerd door Heuvelrug Senioren en gesponsord door HS, bloembinderij Passiflora uit Maarn en het sociale dorpsteam van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. 

Geanimeerde vrijwilligersbijeenkomst

Op 5 september verzamelden Heuvelrug Senioren vrijwilligers uit alle hoeken van onze gemeente zich in De Weistaar in Maarsbergen voor de jaarlijkse bijeenkomst. Op een koel terras werden ze ontvangen met koffie of thee en een keuze uit gebak. Onze voorzitter Rozalien van de Kletersteeg heette op haar gebruikelijke originele wijze iedereen welkom aan de hand van een toepasselijk gedicht waarin vooral werd benadrukt de dank voor het werk van de vele vrijwilligers. Zonder hen zou Heuvelrug Senioren niet kunnen bestaan! Daarna deden we in teams van 4 een potje boerengolf. Gelukkig had organisator Eric Tappen besloten het spel overdekt te doen want de temperatuur was buiten bijna 30 graden! Na de boerengolf werden onder het genot van een drankje met hartige hapjes de prijzen uitgereikt. Het was een geanimeerd samenzijn, goed voor de onderlinge contacten van de vrijwilligers.

Foto Ted Kuijpers, voor meer foto's klik HIER.

Jeu-de-boulesbanen gerenoveerd

De afdeling ‘Openbaar groen, sport, spelen en evenemententerreinen’ van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft op verzoek van Heuvelrug Senioren de twee jeu-de-boulesbanen bij De Twee Marken in Maarn laten renoveren. Eind augustus heeft aannemersbedrijf De Ridder uit Soesterberg de toplaag vervangen door dolomiet met een laagje grind er over. Daardoor zullen de ballen beter rollen en hopelijk niet steeds wegspringen bij het neerkomen op de grond. Een actief groepje spelers speelt iedere maandag- en donderdagmiddag van 14 tot 16 uur. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.

Informatie kunt u krijgen bij Kors Pater (tel. 0612104774). Foto: Eric Tappen, voor meer foto's klik HIER.

Deelnemers enthousiast over dagtocht naar Biesbosch

‘Wat een geweldige dag’

“Wanneer is het volgende uitstapje?” “Schitterend, wat een dag.” “Ik wist niet dat de Biesbosch zo mooi is.” Zomaar een paar opmerkingen na afloop van de bus dagtocht met 45 deelnemers naar het Biesbosch MuseumEiland op donderdag 20 juli.

Klik voor alle foto's van Eric Tappen HIER.

Onze penningmeester Ted Kuijpers koninklijk onderscheiden

Onze penningmeester en vicevoorzitter, Ted Kuijpers, ontving woensdag 26 april 2023 uit handen van burgemeester Frits Naafs een koninklijke onderscheiding. Ted is actief geweest en nog steeds actief in heel veel verschillende organisaties, waartoe ook behoort onze seniorenvereniging Heuvelrug Senioren. Alle verenigingen en stichtingen hebben gegevens aangedragen die ertoe hebben geleid dat de aanvraag voor deze welverdiende onderscheiding werd gehonoreerd.

Foto's Eric Tappen

Kijk- en doedag – zondag 23 april 2023

Roel Boer had op zondag 23 april een fantastische ‘Kijk- en Doedag’ georganiseerd waar ruim 100 belangstellenden op af kwamen. Na de ruime aandacht die het evenement ook nog ’s morgens kreeg in het radioprogramma ‘Prettig weekend’ op radio M Utrecht, kwamen zelfs mensen vanuit Elst, Ede en Amersfoort ’s middags een kijkje nemen in het Trefpunt in Maarn. Er waren dan ook een heleboel leden die lieten zien wat zij allemaal in hun vrije tijd doen: breiwerk, boetseerwerk, schilderijen, zelf gemaakte kaarten, vogeltjes van vilt, tekeningen en aquarellen en prachtige foto’s. Het muzikale deel werd verzorgd door ons koor ‘Rhythm of life’. Peter Kam met ukelele zong enkele liedjes en Cees Goddijn deed dat met zijn gitaar. Roel zelf bakte kniepertjes, die ruim aftrek vonden.

Foto's Eric Tappen, klik HIER voor meer foto's.

Paasbrunch 8 april 2023

Het Trefpunt in Maarn was met ruim 70 belangstellenden goed gevuld. Zij deden zich te goed aan de broodjes, Paasstol, eieren en de nodige paaseitjes. En niet te vergeten het bij deze feestdag horende advocaatje met slagroom. Zeker niet onbelangrijk was ook het contact dat de ouderen ruim twee uur lang met elkaar hadden. Gezien de reacties na afloop zal dit niet de laatste keer zijn dat Heuvelrug Senioren dit festijn op de agenda heeft staan.

Klik HIER voor meer foto's van Eric Tappen.

'Kom en klets' het nieuwe jaar in.

Het nieuwe jaar was nog maar net begonnen toen we elkaar op dinsdag 3 januari het allerbeste wensten voor 2023.

Voorzitter Rozalien van de Kletersteeg had haar creativiteit gelegd in een bijzondere welkomstspeech.

En natuurlijk waren er de soesjes bij een kopje koffie en ...

de bitterballen bij een glaasje.                       Foto's Eric Tappen

HEUVELRUG SENIOREN  |  Lid worden? Klik HIER