Foto's en video's

Door de COVID-19-(corona-)maatregelen veel minder foto's en video's dan voorgaande jaren.

Fotopuzzel 'Ken je je gemeente Utrechtse Heuvelrug?'

Voor alle foto's van de puzzel klik HIER en HIER.

Anderhalve meter niet altijd mogelijk

Tijdens een wandeling in het natuurgebied Den Treek-Henschoten merkte deze wandelaarster, ook lid van Heuvelrug Senioren, dat afstand houden niet altijd mogelijk is.

Foto Eric Tappen

Fotowedstrijd: Winter!

Op weg naar het Henschotermeer maakte Eric Tappen deze foto, een mooi 'opwarmertje' voor onze fotowedstrijd. Stuur uw mooiste foto’s (maximaal drie per lid) van het onderwerp ‘winter’ vóór uiterlijk 20 februari digitaal naar erictappen@kpnplanet.nl. Een jury van twee ervaren hobby-fotografen zal uit de inzendingen de allerbeste foto kiezen. Alle foto's worden geplaatst op onze website, zie hieronder.

Fotowedstrijd februari 2021 - de winnaars

Voor alle deelnemende foto's klik HIER.

De eerste prijs gaat terecht naar Joke Lubach uit Maarn met ski’s in de sneeuw. Een foto met een doordachte compositie die het ‘winter’ gevoel op een creatieve manier weergeeft. Een bijzonder zelfportret waarvan de kijker denkt “hoe heeft ze dat gedaan, hoe kon ze de stokken vasthouden en tegelijk de foto maken?”. Een zeer verdiende eerste prijs van een VVV cadeaubon van € 25.

De tweede prijs gaat naar Agnes Cuppers uit Maarn met een foto van fietsen in de sneeuw. Er is gekozen voor een goede hoek waardoor het samenspel van de besneeuwde wielen goed tot uiting komt. De dik besneeuwde structuren geven een vervreemdend beeld, het lijkt wel of er één vervoermiddel met vele wielen staat. En ten slotte: de foto geeft de winter sfeer goed weer en is van voor tot achter mooi scherp! Alles bij elkaar goed voor een verdiende tweede prijs, een VVV cadeaubon van € 15.

De derde prijs gaat naar de heer Richard van Hassel uit Doorn met een foto van hoogwater bij Wijk bij Duurstede. Het panoramabeeld en de weerkaatsingen in het water geven een extra dimensie aan het ondergelopen land. Het kunstwerk van de Noorman zorgt voor een goede onderbreking en speciaal accent. Omdat deze uitstekende foto ook in het najaar of voorjaar genomen had kunnen worden, wordt de maker beloond met de (nog steeds mooie) derde prijs: een VVV cadeaubon van € 10.