Aandacht voor ... van enige tijd geleden.

Aandachtspunten om nog eens te na te lezen - foto's en video's staan op pagina "Foto's en video's"

Heuvelrug Senioren opgericht 17 augustus 2016

Onderstaande tekst verscheen in De Kaap/De Stichtse van 14 oktober 2021, want zaterdag 16 oktober is voor leden het lustrumfeest in De Twee Marken in Maarn.

Helaas zijn de namen van Eric Tappen en Ton Beker verwisseld. Wegens verhindering ontbreekt de foto van Sanne Schenkkan.

‘Toekomstvisie gemeente Utrechtse Heuvelrug’, een folder van het Seniorenplatform

Het Seniorenplatform heeft een folder als bijdrage aan de discussie ‘Toekomstvisie gemeente Utrechtse Heuvelrug’ aangeboden aan het gemeentebestuur. Voor de folder klikt u HIER.

De geldautomaat in Maarn in voorbereiding

Zie ook hieronder. Foto's Ton Beker, 20-10-2021

Geldautomaat in Maarn weg

Toen het Algemeen Dagblad van 5 december 2019 meldde dat de enige geldautomaat in Maarn was weggehaald heeft het bestuur van Heuvelrug Senioren de volgende acties ondernomen:

In januari 2021 hebben we contact gehad met burgemeester Naafs:

“Wij begrijpen dat er sindsdien heel veel zaken uw aandacht hebben opgeëist”, schreven wij in een mail aan de burgemeester, daarbij doelend op de coronamaatregelen, “maar wij zijn nu toch erg benieuwd naar de ontwikkelingen rond de plaatsing van een geldautomaat in Maarn. Uiteraard komt de behoefte daaraan voort uit onze doelgroep, de seniorleden van onze vereniging”.

Burgemeester Naafs reageerde nog dezelfde dag met de opmerking dat het zorgen voor een geldautomaat in Maarn nog steeds een hoge urgentie heeft. “Maar het vinden van een geschikte locatie kost meer tijd dan we vooraf hadden verwacht. De gemeente heeft niet veel eigen grond in Maarn en wij hebben op dit moment nog geen medewerking gekregen van andere grondeigenaren”, aldus burgemeester Naafs.

Eerste helft maart 2021: antwoord op onze vraag van januari 2021

Wij hopen in april een collegevoorstel te laten behandelen waarin beoogde locaties staan opgenomen, het college kan dan zijn voorkeur uitspreken. Wij denken dat het daarna met alle procedures nog wel een paar maanden duurt voordat de geldautomaat er staat.

We hopen dat het binnenkort gerealiseerd zal worden.

Geldautomaat wordt verwacht in het derde kwartaal van 2021

In het gemeentenieuws en in het AD (zie hieronder) van 6 mei 2021 werd het heuglijke nieuws aangekondigd. We zijn verheugd voor onze leden en alle andere inwoners van Maarn dat geld tappen in de nabije toekomst weer mogelijk is. Hopelijk hebben onze contacten met de gemeente Utrechtse Heuvelrug een steentje bijgedragen aan dit besluit.

HEUVELRUG SENIOREN  |  Lid worden? Klik HIER