Foto- en videoarchief 2022

Kerstconcert van Rhythm of Life 21 december

Afscheid van dirigent Kokkie Achterberg

Woensdag 21 december 2022 gaf ons koor Rhythm of Life een kerstconcert. Voor de laatste keer werd gezongen onder leiding van dirigent Kokkie Achterberg. Zij startte in 2011 het koor samen met pianist Theo Ooteman en een flink aantal zangeressen en zangers. Er werd op diverse plekken in onze gemeente opgetreden en natuurlijk ook in het Trefpunt in Maarn. Daar werd tijdens dit kerstconcert Kokkies kring als dirigent gesloten.

Het koor zong diverse bekende kerstliederen en natuurlijk waren daar ook ‘meezingerliederen’ bij. Het publiek, waaronder een flink aantal oud-koorleden, liet zich niet onbetuigd. Het meezingen werd vergemakkelijkt door de tekstpresentatie op een groot scherm.

Vanzelfsprekend horen bij een afscheid cadeaus. Voorzitter Rozalien van de Kletersteeg sprak aan het begin waarderende woorden uit en aan het eind van het optreden overhandigde zij namens het bestuur van Heuvelrug Senioren een grote fotolijst. Hierin wordt door middel van foto’s een overzicht gegeven van Kokkies periode als koordirigent. Zij beloofde dat het een mooie plaats zou krijgen in haar huis.

Foto's: Ted Kuijpers en Ton Beker

Walkartkoor kerstoptreden

Zaterdag 17 december trad het Walkartkoor uit Zeist onder leiding van dirigent Jean-Pierre Gendrault voor ons op. Het was een afwisselend en interactief optreden, ook het woord “gezellig” is een paar keer gevallen. De leden van het relatief kleine koor maakten indruk met hun muzikale presentatie. Er was een mooie afwisseling tussen koorzang en samenzang en met een fijne aanvulling door het in kerstsfeer voordragen van toepasselijk gedichten door een van de koorleden. Foto Eric Tappen

Kerstlunch 15 december - impressie

Aan de Kerstlunch op 15 december namen 82 mensen deel. De gasten werden bediend door het dreamteam Margreet van Klein, Elly Out, Bets van Gameren en Thea de Man. Tussen de drie gangen van de lunch, besprenkeld met een drankje, vertolkte Cees Goddijn, zichzelf begeleidend op de gitaar, enkele kerstliederen, waar mogelijk ondersteund door de lunchgasten. 

Ted Kuijpers las het mooi in de kerstsfeer passende gedicht ‘De zoon van visser Kwakman’ voor. Al snel werd door een van de gasten vastgesteld dat het een gedicht van Freek de Jonge was. Het snelle en juiste resultaat kwam tot stand m.b.v. een smartphone. Wie meende ook alweer dat senioren digibeten zijn?

Dat het een zeer geslaagde kerstlunch was die om 11.00 uur met de ontvangst van de gasten begon en pas omstreeks 15.45 uur eindigde met een kopje koffie, bleek wel uit de nodige bedankjes richting bestuur voor het organiseren van deze gezellige bijeenkomst.

Een impressie van de kerstlunch is te zien door HIER te klikken . Geluid aan, het duurt ongeveer 6 minuten.

De foto’s zijn van Eric Tappen.

Woensdag 2 november

ruilbeurs Plus-plaatjes

De Plussupermarkt in Maarn leverde het album “Maarn & Maarsbergen in vroegere tijden’. De plaatsjes vormden al snel een verzamelobject voor veel inwoners. Heuvelrug Senioren zorgde voor een ruilbeurs waarbij zeer geanimeerd en succesvol werd geruild: alle deelnemers hadden na afloop hun album gevuld.

Foto: Eric Tappen

Heuvelrug Senioren    beweeggroep Pilates

Blije gezichten, 22 augustus een soort doorstart: terug in het Trefpunt en met meer deelnemers dan enkele maanden geleden.

Pilates wordt verzorgd door Fysiotherapie Maarn-Maarsbergen.

Foto: Ton Beker

Met de MuseumPlusBus naar het Cobramuseum

Dinsdag 16 augustus gingen we met de door de Vriendenloterij gesponsorde MuseumPlusBus naar het Cobramuseum in Amstelveen. Onze chauffeur vertelde veel over de bezienswaardigheden die we onderweg zagen. Omdat de reis voorspoedig ging, maakten we een extra ritje langs de Zuidas van Amsterdam, ook daar veel informatie over de diverse gebouwen.

Na de koffie bezochten we in 3 groepen het museum. De gidsen gaven veel informatie. Het was een zeer informatief uur. Na de lunch konden we op eigen gelegenheid door het museum lopen.

Heuvelrug Senioren onderhield de contacten met de Vriendenloterij – de deelnemers van Heuvelrug Senioren en KBO-PCOB werden bijgestaan door vier begeleiders.

Dagtocht Harderwijk, donderdag 21 juli 2022

Met de bus naar Harderwijk en dan natuurlijk beginnen met koffie met gebak. Daarna met enkele plaatselijke gidsen langs de meest aansprekende plekjes van dit mooie Zuiderzeestadje.

Na een uitstekende lunch konden de deelnemers zich verbazen over en hardop lachen om de leukste tafereeltjes die Marius van Dokkum in zijn eigen museum had opgenomen.

Foto’s: Eric Tappen en Ted Kuijpers. Voor alle foto’s klik HIER.

Donderdag 23 juni werd een nieuwe bank geplaatst bij de jeu-de-boulesbaan.

Foto's: Ton Beker

Vrijwilligersbijeenkomst 16 juni 2022

Donderdag 16 juni was er een vrijwilligersbijeenkomst op Valkenheide in Maarsbergen. Na de koffie en koek en een toepasselijk dankwoord door voorzitter Rozalien nam gastheer Folkert Nijboer de groep mee door de naaste omgeving gevolgd door een presentatie over de geschiedenis van Valkenheide. Daarna werd in het restaurant genoten van een smakelijke warme lunch. De keukengroep en de horecagroep werden na afloop hartelijk bedankt door Rozalien en bedankt met applaus en “high fives”. Het programma werd afgesloten met een rondleiding door de opleidingslokalen voor autotechniek, schilderen, metselen en metaalbewerking, met uitleg door docenten. We kunnen terugkijken op een geslaagde bijeenkomst voor vrijwilligers! 

Voor alle foto's van Ted Kuijpers klik HIER.

Jeu-de-boulen van start - 9 juni 2022

Foto's: Ted Kuijpers - voor meer foto's klik HIER.

Na een mooie vergelijking met de Franse dorpjes waar veel jeu-de-boules wordt gespeeld, opende voorzitter Rozalien van de Kletersteeg met een welgemikte gooi de jeu-de-boulesbaan bij De Twee Marken in Maarn.

Cees Goddijn luisterde de opening op met het toepasselijke lied van Georges Brassens: Une partie de pétanque.

Heuvelrug Senioren kon de twee banen laten opknappen dankzij een subsidie van de werkgroep ‘Sport en Sociaal Domein’ van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Na de ingebruikname werd er al druk gejeu-de-bould. Diegenen die het spel nog nooit gespeeld hadden kregen instructie en de ‘ervaren’ jeu-de-boulers probeerden hun boules zo goed mogelijk te plaatsen, een enkele keer kwam de meetlat erbij om te zien welke boule het dichtste bij de but lag.

We hebben gekozen voor 2 vaste speeldagen voor leden van Heuvelrug Senioren:

N.B. De banen zijn op alle dagen van de week en op elk tijdstip beschikbaar. Daarvoor kunnen onderlinge afspraken worden gemaakt via de groepsapp.

Kom en Klets – 31 mei

Er waren zo'n 60 leden afgekomen op de tweede “Kom en Klets” op 31 mei. Er werd gezellig met elkaar gepraat onder het genot van een drankje en een bitterballetje. Het is zeker voor herhaling vatbaar in de tweede helft van 2022.

Foto: Ted Kuijpers

Renovatie van de jeu-de-boulesbaan bij De Twee Marken in Maarn gestart.

dinsdag 3 mei 2022

Foto's: Ton Beker

Voor meer foto's van Eric Tappen, klik HIER.

Het ontstaan en de toekomst van de Utrechtse Heuvelrug.

Op maandag 2 mei werd een zeer interessante lezing over het ontstaan en de toekomst van de Utrechtse Heuvelrug gegeven. Deze werd verzorgd door Paul Levelink, secretaris van de stichting Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht, en Kees de Heer, natuur- en landschapsgids en actief bij IVN Amersfoort. Zij legden ons uit hoe bijzonder het gebied is door de grote variëteit, we realiseren ons eigenlijk niet dat we leven in een aardkundig, ecologisch en cultuurhistorisch juweel, in een vertegenwoordiging van alle in Nederland voorkomende natuur en cultuur.

Zie voor meer informatie onder www.geoparkhgv.nl.

Foto's: Ted Kuijpers, voor meer foto's klik HIER.

Paasbrunch 16 april 2022

Het was zaterdag 16 april een drukte van belang in het Trefpunt. Ongeveer 55 deelnemers genoten van een gezellige paasbrunch.

Meer foto's? Klik dan HIER.

Foto's: Ted Kuijpers

‘Meet and Greet’ vertaald naar ‘Kom en Klets’

Dinsdag 8 maart stroomde het Trefpunt vol met leden die graag wilden komen en kletsen.

Na de koffie/thee met een soesje en het welkom door voorzitter Rozalien van de Kletersteeg was er volop de gelegenheid om te kletsen! Bij een drankje en een bitterballetje kwam de stemming er goed in.

Verrassend was het optreden van Cees Goddijn. Hij begeleidde zichzelf op z’n gitaar, zong een lied waarna de leden het refrein konden meezingen, hetgeen heel aardig lukte. Ook had hij op de melodie van ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld een ‘wervingslied’  gemaakt dat, dankzij de uitgedeelde tekst, luidkeels meegezongen kon worden. Ted Kuijpers kreeg de lachers op zijn hand bij het voorlezen van een tweetal vrolijke verhaaltjes.

Al met al een leuke voor herhaling vatbare middag.

Foto's: Ted Kuijpers en Eric Tappen

HEUVELRUG SENIOREN  |  Lid worden? Klik HIER