De coronamaatregelen maakten het helaas onmogelijk om veel foto's van activiteiten te maken.

Heuvelrug Senioren - eerste lustrum

Opgericht 17-08-2016

Voorzitter Rozalien van de Kletersteeg opende het lustrumfeest dat op 16 oktober werd gehouden in De Twee Marken in Maarn.

Op zaterdagmiddag 16 oktober 2021 stonden sommige leden al vroeg in de rij in bij De Twee Marken om op tijd aanwezig te zijn voor het eerste lustrumfeest. Eerst moesten zij hun coronatoegangsbewijs laten zien en het viel op dat werkelijk iedereen zo’n bewijs bij zich had, veel oudere senioren zelfs op hun smartphone. Met een kop koffie of thee in hun ene hand en een petitfour in de andere zochten ze daarna een strategisch plekje in de grote zaal. De ruimte werd al spoedig gevuld met geroezemoes van leden die elkaar soms lang niet hadden gezien.

Na de opening door voorzitter Rozalien van de Kletersteeg verzorgde de band “Tunes of Yesterday” muziek uit de vijftiger en zestiger jaren, met toepasselijke beelden geprojecteerd op de muur. In het begin werd er alleen wat meegezongen bij bekende nummers en sommige vroegere “nozems” zwaaiden enthousiast met hun armen als een nummer de herinneringen opriep uit een lang vervlogen maar mooie tijd. Hier en daar kwam aarzelend wat dansen op gang, eerst van wat dames, want die blijven hun hele leven de drang tot “swing” in hun benen houden. Later werden ook mannen met enige overreding de dansvloer op getrokken.

Bij de gezellige nazit werden bij de drankjes bitterballen en andere hartigheden rondgedeeld. Het lustrumfeest heeft een grote groep leden een leuke middag bezorgd.

Voor de leden die de muziek te hard vonden en hadden verwacht dat er veel meer gelegenheid zou zijn om met elkaar te praten organiseren we later als onderdeel van de lustrumviering iets anders, hou Heuvelrug Senioren Nieuws in de gaten!

Voor enkele foto's klik HIER. Foto's: Eric Tappen en Ted Kuijpers.

Ook in De Kaap van 21-10-2021 aandacht voor ons eerste lustrum

Koffie-ochtend van start

We gaan weer van start. De koffie-ochtend op vrijdag in het Trefpunt in Maarn start op vrijdag 8 oktober om 10.00 uur.

Iedereen is welkom voor een lekker kopje koffie of thee en natuurlijk om eens gezellig bij te praten met elkaar.

Nog nooit geweest?

Je weet niet wat je mist

Loop gerust een keertje binnen!

Rhythm of Life

We mogen en kunnen weer zingen.

Het koor van Heuvelrug Senioren 'Rhythm of Life', onder de bezielende leiding van dirigent Kokkie Achterberg en prachtig op de piano begeleid door Inge van den Brink, is weer gestart. De opkomst op 29 september, voor de eerste repetitie na de corona was behoorlijk. Hopelijk komen de tijdelijke afwezigen er ook weer snel bij. Er kan nu weer normaal worden gezongen in het Trefpunt in Maarn. Dus wie graag een keer mee wil komen zingen, wie weet ben je een blijvertje, kijk dan bij de activiteiten of in de kalender wanneer de repetities zijn.

Wie gaat er mee jeu-de-boulen?

Jeu-de-boule is een populaire sport, zeker onder ouderen.

Bij De Twee Marken in Maarn liggen 2 banen, die op dit moment niet of nauwelijks gebruikt worden.

Via de gemeentelijke werkgroep ‘Sport en Sociaal Domein’ heeft het bestuur van Heuvelrug Senioren een aanvraag ingediend voor het plaatsen van 2 extra bankjes bij deze banen, zodat de oprichting van een afdeling ‘Jeu de Boules’ interessant wordt. Deze werkgroep heeft ons gemeld erg enthousiast te zijn over ons initiatief. “We denken dat jullie initiatief bijdraagt aan meer beweging, verbinding en sociale contacten”, melden zij ons.

Blijft voor ons over de vraag wie er is geïnteresseerd in het samen spelen van jeu-de-boules. Als er voldoende animo is kunnen we naast de al bestaande activiteiten ook een afdeling ‘Jeu de Boules’ oprichten. Het is de bedoeling dat we dan eens in de twee weken op een bepaalde dag ’s middags bij elkaar komen om een paar uurtjes gezellig te spelen. Dag en uur kunnen uiteraard in onderling overleg nog worden vastgesteld. Als je niet over eigen jeu-de-boules ballen beschikt kun je gebruik maken van door ons aan te schaffen setjes.

Bent u geïnteresseerd, meldt dat dan uiterlijk 15 oktober via de email bij Eric Tappen (erictappen@kpnplanet.nl) of stuur een briefje/kaartje naar Eric Tappen, Buntlaan 2, 3951VN Maarn.

Klaverjassen en canasta

Elke vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur wordt er in het Trefpunt in Maarn gekaart. De klaverjaspunten worden keurig bijgehouden op officiële lijsten. Natuurlijk wordt daarbij ook een kopje koffie of thee gedronken. Zin om mee te doen, kom gerust een keer kijken/meedoen.

Fotopuzzel 'Ken je je gemeente Utrechtse Heuvelrug?'

Anderhalve meter niet altijd mogelijk

Tijdens een wandeling in het natuurgebied Den Treek-Henschoten merkte deze wandelaarster, ook lid van Heuvelrug Senioren, dat afstand houden niet altijd mogelijk is.

Foto: Eric Tappen

Fotowedstrijd: Winter!

Op weg naar het Henschotermeer maakte Eric Tappen deze foto, een mooi 'opwarmertje' voor onze fotowedstrijd. Stuur uw mooiste foto’s (maximaal drie per lid) van het onderwerp ‘winter’ vóór uiterlijk 20 februari digitaal naar erictappen@kpnplanet.nl. Een jury van twee ervaren hobby-fotografen zal uit de inzendingen de allerbeste foto kiezen. Alle foto's worden geplaatst op onze website, zie hieronder.

Fotowedstrijd februari 2021 - de winnaars

Voor alle deelnemende foto's klik HIER.

De eerste prijs gaat terecht naar Joke Lubach uit Maarn met ski’s in de sneeuw. Een foto met een doordachte compositie die het ‘winter’ gevoel op een creatieve manier weergeeft. Een bijzonder zelfportret waarvan de kijker denkt “hoe heeft ze dat gedaan, hoe kon ze de stokken vasthouden en tegelijk de foto maken?”. Een zeer verdiende eerste prijs van een VVV cadeaubon van € 25.

De tweede prijs gaat naar Agnes Cuppers uit Maarn met een foto van fietsen in de sneeuw.  Er is gekozen voor een goede hoek waardoor het samenspel van de besneeuwde wielen goed tot uiting komt. De dik besneeuwde structuren geven een vervreemdend beeld, het lijkt wel of er één vervoermiddel met vele wielen staat. En ten slotte: de foto geeft de winter sfeer goed weer en is van voor tot achter mooi scherp! Alles bij elkaar goed voor een verdiende tweede prijs, een VVV cadeaubon van € 15.

De derde prijs gaat naar de heer Richard van Hassel uit Doorn met een foto van hoogwater bij Wijk bij Duurstede. Het panoramabeeld en de weerkaatsingen in het water geven een extra dimensie aan het ondergelopen land. Het kunstwerk van de Noorman zorgt voor een goede onderbreking en speciaal accent. Omdat deze uitstekende foto ook in het najaar of voorjaar genomen had kunnen worden, wordt de maker beloond met de (nog steeds mooie) derde prijs: een VVV cadeaubon van € 10.

HEUVELRUG SENIOREN  |  Lid worden? Klik HIER