Door de COVID-19-(corona-)maatregelen veel minder foto's en video's dan voorgaande jaren.

Wandelclub Driebergen bestaat 10 jaar

Op 17 september was het alweer 10 jaar geleden dat Kokkie Achterberg (links op stoel) het initiatief nam een wandelclubje te beginnen als activiteit van de ANBO Driebergen/Doorn, later ANBO Utrechtse Heuvelrug en nu Heuvelrug Senioren.

De Stichting Welzijn Ouderen in Driebergen stootte steeds meer activiteiten af, waaronder de SWO wandelclub, vandaar. Behalve Kokkie zijn ook Joukje van Halteren (op de foto met hond Nora) en Sophie Verkaik (op de foto met rood jasje) deelnemers vanaf het eerste uur. Piet Feijen is altijd de enige man in het gezelschap geweest. Elke donderdag wordt er vanaf een wisselend vertrekpunt van 10 tot 11 uur gewandeld en daarna bij een van de wandelaars koffie gedronken.

De deelnemers zijn allemaal bijzonder vitaal, scherp van geest en met een goed gevoel voor humor en dat allemaal door elke week te wandelen en de verbinding te zoeken! Op naar de volgende tien jaar!

Foto Ted Kuijpers

Heuvelrug in trek bij wandeling voor kankeronderzoek

De door Heuvelrug Senioren georganiseerde wandeling voor ‘Walk to Fight Cancer’ op zaterdag 5 september heeft veel wandelaars naar Maarn getrokken. De routes van 10 en 20 kilometer door o.a. de Kaapse Bossen trok wandelaars uit Pijnacker, Waalwijk, Delft, Harmelen, Kockengen, Nieuwegein, Utrecht, Wijk bij Duurstede en zelfs uit Groningen en Maastricht. En uiteraard waren er deelnemers uit de plaatsen van de Utrechtse Heuvelrug. Zij allen hadden de keus om op deze zaterdag te wandelen in twaalf plaatsen waar zo’n wandeling werd gehouden, maar kozen uiteindelijk voor de door Heuvelrug Senioren uitgezette wandelingen in Maarn. Dankzij sponsoring van de deelnemers werd er deze zaterdag landelijk in totaal ruim €82.000 opgehaald voor kankeronderzoek.

Foto's Ted Kuijpers, klik HIER voor meer foto's.

Lezing over levenstestament

Dat “levenstestament” een actueel onderwerp is bleek wel uit de grote opkomst op 27 januari in Trefpunt in Maarn: 55 belangstellenden. Notaris Maria-Simone Verweij van Heuvelrug Notarissen leidde de aanwezigen aan de hand van een PowerPoint-presentatie door heel veel aspecten, maar nuanceerde tegelijkertijd ook door te zeggen dat in de praktijk een op maat gemaakt levenstestament heel compact en overzichtelijk is.

Nieuwjaarsbijeenkomst, vrijdag 3 januari 2020

Het nieuwe jaar 2020 was nog maar net begonnen of de leden van Heuvelrug Senioren konden deelnemen aan de nieuwjaarsbijeenkomst in het Trefpunt te Maarn. Dat daar ca. 90 deelnemers uit de diverse dorpen van onze gemeente Utrechtse Heuvelrug op af kwamen was een verrassend aantal, maar er was gelukkig meer dan voldoende koffie en slagroomsoesjes. Afgaande op het geroezemoes, klik HIER voor een videootje (Ton Beker), was iedereen al heel snel gezellig in gesprek. Voorzitter Rozalien van de Kletersteeg heette iedereen met een toepasselijk gedicht van harte welkom en wenste allen een heel goed en gezond 2020. Daarna liet men zich de Glühwein (met of zonder alcohol) met een bitterballetje en/of een kaaskoekje goed smaken. Klik HIER voor de foto’s van Ted Kuijpers.