Jaaroverzicht 2019

Klik HIER voor een video.

Wandelgroepen en oliebollen op de allerlaatste dag van 2019

Beide wandelgroepen in Maarn waren nog even langs de brandweerkazerne gewandeld voor verse oliebollen. Daarna werd er gezamenlijk door de bijna 30 deelnemers koffie gedronken in het Trefpunt.

Heuvelrug Senioren Kerstlunch 19 december 2019

Het Trefpunt in Maarn was donderdag 19 december om 11.00 uur geheel in kerstsfeer om de 81 deelnemers te verwelkomen. Na de aanwezigheidscheck was er koffie of thee met een kerstkransje en daarna konden de drankjes geserveerd worden.

Natuurlijk heette onze voorzitter Rozalien van de Kletersteeg iedereen van harte welkom. Margreet van Klei, Elly Out, Bets van Gameren en Tiny Steenbergen zorgden, als ware professionele horecamedewerkers, op uitstekende wijze voor het vullen van de glazen en de borden. Na een soepje en begeleid door de kerstpianoklanken van Inge van den Brink, lieten de deelnemers zich in een heel gezellige sfeer de kerstlunch goed smaken.

Het kerstverhaal werd verteld door Ted Kuijpers, waarbij hij iedereen verraste door een klein stukje tekst te zingen! Na het dessert, een heerlijke tiramisu uit de keuken van cateraar ’t Vosje, werd nog even gezellig nagebabbeld onder het genot van een kopje koffie of thee met een bonbonnetje. Nadat Rozalien alle aanwezigen had bedankt voor de komst en de gezelligheid droeg zij nog een toepasselijk gedicht voor. Daarna werd ca. 15.00 uur de kerstlunch afgesloten en zorgden het bestuur en de vrijwillige uitbaters van deze kerstlunch voor het opruimen.

Voor de foto’s van Eric Tappen klikt u HIER.

Rhythm of Life in kerstsfeer

De leden van het Heuvelrug Senioren koor Rhythm of Life hadden familieleden en bekenden uitgenodigd voor een kerstoptreden in het Trefpunt in Maarn. Woensdag 18 december was het zo ver, tegelijk met hun opkomst kwamen er twee mystery guests mee. Later bleken dat oud-koor- en bestuurslid Marjolein Copier en haar partner Paul Bakker te zijn, die als kerstmannen uit het hoge noorden waren afgedaald naar Maarn. Marjolein zong nog alle liederen mee. Ruim 60 aanwezigen genoten van een mooi kooroptreden o.l.v. Kokkie Achterberg en begeleid door Inge van den Brink op piano en gitaar, met ook enkele meezingliederen. In de pauze werden de toehoorders verrast op een “kniepertie” met (of zonder) slagroom of een andere lekkernij bij de koffie of thee. Daarna traden Joukje en Ton van Halteren op met hun hurdy gurdy (draailier) en een Vlaamse doedelzak. Dit werd afgewisseld met een kerstverhaal, voorgelezen door Sienke Siderius, en een tweetal toepasselijke gedichten, voorgedragen door Sophie Verkaik.

Voor meer foto’s klikt u HIER. Ook zijn er enkele video’s samengevoegd, soms beluistert u een heel lied, soms een fragment. Dus, geluid aan en klik HIER.

Foto’s Ted Kuijpers, samengevoegde video Ton Beker

Keezen

Op 28 november was het regenachtig en vroeg donker, dus prima om weer een spelletje te gaan Keezen, een intelligente versie van “Mens erger je niet”. Bij de 16 enthousiaste senioren waren de spelregels uit de grijze massa verdwenen maar spelleider Eric Tappen legde alles nog eens duidelijk uit. Later vloog hij als “vliegende kiep” tussen de tafels op en neer om vragen te beantwoorden en oordeel te vellen bij bekvechtende partijen. Er werd zonder opzet heel veel vals gespeeld omdat de spelregels niet zo goed bleken te beklijven. Maar bovenal was het gezellig, er werd veel gelachen, grapjes gemaakt en op schouders geslagen. Op 9 januari om 13.30 uur is het weer zo ver in Trefpunt in Maarn: Keez gezellig mee!

Heuvelrug Senioren, het 300ste lid

Ineke Pater-van der Eijk uit Maarsbergen is het 300ste lid van Heuvelrug Senioren. Dat kon ze niet vermoeden toen ze op 6 september bij de start van het cultuur en sportseizoen in De Twee Marken in Maarn bij de tafel van onze vereniging informatie meenam. Ze heeft zich aangemeld om contacten op te doen en omdat de activiteiten haar aanspreken. Ineke werd op vrijdag 15 november tijdens de wekelijkse koffieochtend in het Trefpunt in Maarn hartelijk welkom geheten door onze voorzitter Rozalien van de Kletersteeg, die haar woorden vergezeld liet gaan van een fraai boeket.

Ondertussen is Heuvelrug Senioren de 300 leden ruim gepasseerd, dus als u zich ook aangesproken voelt, dan klikt u HIER voor het inschrijfformulier. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Wie weet, tot ziens binnenkort bij één of meerdere van onze activiteiten.

Voorzitter Rozalien van de Kletersteeg verwelkomt Ineke Pater-van der Kleij als 300ste lid van onze vereniging.

Foto Ted Kuijpers

Klaar voor vertrek - foto Eric Tappen

MuseumPlusBus 11-11-2019

Een volle MuseumPlusBus met senioren, waarvan het merendeel leden van Heuvelrug Senioren, vertrok vanaf het parkeerterrein bij La Place in Maarsbergen richting het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het hele uitstapje was gefinancierd door de BankGiroLoterij en bestemd voor senioren die normaal niet meer in staat zijn zelfstandig een museum te bezoeken. Na een smakelijke lunch in het Van Gogh Museum kregen we in drie groepen een persoonlijke rondleiding door het museum. De gidsen leidden ons geroutineerd door de grote drukte en wisten handig goede plekken te veroveren voor het te bekijken kunstwerk. Je kreeg bijzondere details te horen waarvan je je zonder die toelichting niet bewust bent.

Maarnse mantelzorgers in de bloemetjes gezet


Heuvelrug Senioren zette op vrijdag 8 november drie mantelzorgers (v.l.n.r. op de foto, Ria Roelofs Cees Tiernego en Lina van der Kleij) in de bloemetjes.

’s Middags werden nog zeven mantelzorgers in Maarn en Maarsbergen thuis bezocht om ook hen met bloemen te bedanken. En dat alles namens de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Foto Eric Tappen

Optreden Walkartkoor 04-11-2019

Het Walkartkoor uit Zeist trad op in het Trefpunt, onder de inspirerende, muzikale leiding van dirigent Jean-Pierre Gendrault en op de piano begeleid door Rieteke Roodnat. Zij brachten een, in het thema Carpe Diem passend, afwisselend repertoire van 13 liederen.

Klik HIER voor enkele foto's van Eric Tappen.

Klik HIER om naar "Durme, Durme" een Spaans/Joods slaapliedje te luisteren (opgenomen met een smartphone).

Meezingen met de Maarnse Havenzangers 02-11-2019

Ruim 50 leden van Heuvelrug Senioren hebben op zaterdag 2 november in het Trefpunt in Maarn een hele gezellige middag beleefd bij het optreden van de Maarnse Havenzangers. Zij zongen diverse liederen uit hun grote repertoire van zeemansliederen, waarbij de aanwezigen luidkeels meezongen.

Foto's Ted Kuijpers

Rhythm of Life - meezingochtend, 23-10-2019

Het koor van Heuvelrug Senioren, Rhythm of Life, onder leiding van Kokkie Achterberg en met muzikale begeleiding op piano en gitaar door Inge van den Brink, zong diverse liederen, waarbij de bijna 50 aanwezigen mee konden doen  met gezellige meezingliederen. Al met al een gezellige en geslaagde ochtend. Er zijn al plannen bedacht voor leuke activiteiten in het voorjaar. Let op een aankondiging in ons Heuvelrug Senioren Nieuws.

Foto's Ted Kuijpers

Rembrandt en zijn tijdgenoten

Kunsthistorica Nelly Spanjersberg leidde op 23 september een volle zaal in het Trefpunt door het woelige leven en de internationaal vermaarde werken van Rembrandt van Rijn. Enthousiast en deskundig hield ze de aandacht van de aanwezigen tot het laatst vast. Ze nam iedereen o.a. mee naar bijzondere details in bekende kunstwerken; details waaraan je oog zonder haar aanwijzing aan voorbij zou zijn gegaan. Na afloop voelde het alsof je nu alles van Rembrandt af wist. Het was een leerzame en interessante middag!

Klik HIER voor nog enkele foto's van Ted Kuijpers.

Wereld Alzheimer Dag 21-09-2019

Wethouder Hans Waaldijk en ambtenaar Willem van den Hatert liepen 35 kilometer langs alle zeven dorpen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dat wandelen is van belang voor licht dementerenden, omdat uit onderzoek is gebleken dat beweging de ontwikkeling van het ziekteproces afremt.

In elk dorp onthulde de wethouder een bordje “samen op weg naar een dementievriendelijke gemeente” en werd hij opgewacht door een bij Alzheimer betrokken organisatie met een verfrissing, presentatie en/of korte activiteit.

Vervolgens liepen geïnteresseerden mee naar het volgende dorp. Natuurlijk deden verschillende leden van Heuvelrug Senioren met een deel van de wandeltocht mee. Al met al gaven wethouder Waaldijk en ambtenaar Van den Hatert een heel goed voorbeeld en was de actie een geweldig succes.

Voor meer foto's van Ted Kuijpers en Eric Tappen, klik HIER. De foto's staan in willekeurige volgorde.

Uit met Heuvelrug Senioren naar BroekerVeiling op 18 juli 2019

Ruim 30 deelnemers deden mee aan het door Eric Tappen geweldig goed georganiseerde “Sportief en cultureel dagje uit”. Dat ze hebben genoten van een prachtige dag, waarbij alles meewerkte, inclusief het weer, kunt u ook zien: klik op HIER en geniet!

Foto's Eric Tappen

Wandelgroep Maarn

Ook zin om te wandelen in onze mooie bosrijke omgeving?

Kijk dan eens bij activiteiten.

Lezing imker over bijen

‘Het gaat mij niet om de honing, maar om de bijengezondheid’

“Bijenvolken zijn geen zakelijke objecten, maar een passie.” Dat hield de Maarnse imker Marjolein van der Valk haar toehoorders voor tijdens haar lezing over de bij op donderdag 18 april in het Trefpunt in Maarn.

Haar hobby is in 10 jaar uitgegroeid tot de zorg voor 20 bijenvolken.

Foto Eric Tappen

Vrijwilligersbijeenkomst

Op 9 april verzamelden zich 32 van de 59 vrijwilligers in De Weistaar in Maarsbergen voor de jaarlijkse bijeenkomst. Voorzitter Rozalien bedankte iedereen voor haar of zijn bijdrage in het afgelopen jaar, zonder hen zou Heuvelrug Senioren niet kunnen bestaan. Na de smakelijke lunch vormden zich spontaan een zestal groepen die eerst onderling de competitie aangingen bij een potje minigolf. Er werd niet alleen fanatiek een balletje geslagen, maar ook veel gelachen en banden gesmeed. Onder het smeren van de droge kelen riep Rozalien de drie beste spelers en de laagst eindigende naar voren voor een prijsje. Wilt u volgend jaar ook meedoen aan zo’n gezellige bijeenkomst? Meldt u zich dan aan als vrijwilliger!

Foto's Ted Kuijpers Voor meer foto's klik HIER.

Genieten van bomen op Landgoed Houdringe

“Letten op en genieten van bomen”. Dat was het motto dat Marien Dorrestijn, gids van het Utrechts Landschap, de 14 Heuvelrug Senioren meegaf aan het begin van de excursie op het Landgoed Houdringe op maandag 8 april. En we zagen wat typen bomen langs komen. Landgoed Houdringe biedt plaats aan maar liefst 43 verschillende soorten op een klein stukje grondgebied. De meest indrukwekkende boom op Houdringe is een beuk van maar liefst 200 jaar oud. Maar die werd qua leeftijd overtroffen door een meer dan 250 jaar oude mannelijke zomereik. Een perfecte middag in een mooi gebied onder prachtige weersomstandigheden.

Foto's Ted Kuijpers  Voor meer foto's klik HIER.

"Keezen" donderdag 4 april 2019

Met ongeveer 20 deelnemers die in een heel goede sfeer het spel speelden, kunnen we hopen op een volgende keer. Let op de aankondiging in Heuvelrug Senioren Nieuws of speur de kalender af op onze website.

Foto Eric Tappen

Samen Eten bij Il Sogno 28 maart 2019

Zonder te dromen, maar door lekker en gezellig te eten hebben we genoten bij Il Sogno (de droom). Het eten was heel goed verzorgd en lekker en de bediening was prima: perfecte en erg vriendelijke dames.

Door het grote aantal aanmeldingen voor 28 maart werd dit Samen Eten succesvol herhaald op woensdag 3 april !

Foto's Eric Tappen

De Algemene Ledenvergadering op 26 maart 2019 werd uitstekend bezocht.

Foto's Ted Kuijpers

ALV: een verrassend gebakje bij de koffie of thee vanwege het aluminium jubileum (2,5 jaar).


Het Koor Rhythm of Life in het atrium van het Trefpunt in Maarn

Foto's Ted Kuijpers

Rhythm of Life even pauzeren en dan weer repeteren voor het volgende optreden.

Een middagje “Keezen”, 17 maart 2019.

Er kwamen zo’n 20 leden in Trefpunt bij elkaar om kennis te maken met het spel “Keezen”. Het spel werd duidelijk door Eric Tappen uitgelegd en hij had de spelregels ook nog eens keurig op papier gezet. “Keezen” wijkt op veel punten behoorlijk af van “Mens erger je niet” en dat maakt het juist tot een interessant spel.

Na zo’n tweeënhalf uur bleek het zo goed te zijn bevallen, dat op Erics vraag of het spel voor herhaling vatbaar was van veel kanten enthousiast werd gereageerd. Er komt dus een volgende middag “Keezen”, hou Heuvelrug Senioren Nieuws of de activiteitenkalender op de website in de gaten!

Foto's Eric Tappen

Voor meer foto's klik HIER.

Tunes of Yesterday 16 februari 2019

Tunes of Yesterday is een amateurband die popmuziek uit de jaren 50 en 60 uit de 20ste eeuw maar ook nog van jaren daarna speelde. Daarbij werd gebruik gemaakt van authentiek beeldmateriaal, originele muziekfragmenten en bijzondere wetenswaardigheden over de artiesten. Onze leden reageerden enthousiast op de muzikale presentatie en sommigen waagden nog een dansje.

Foto's Ted Kuijpers en Ton Beker

Voor meer foto's klik HIER.

Nieuwjaarsbijeenkomst 3 januari 2019

"Wordt het een traditie of is het eenmalig? Dat hangt van onze leden af. " Dit stond in de nieuwsbrief en de nieuwsflits. Het bestuur weet het al: er was heel veel belangstelling, er werd gezellig en veel gepraat, dus ..... in 2020 opnieuw een nieuwjaarsbijeenkomst!

Foto's van Ted Kuijpers