Kerstlunch 20 december 2018

De deelnemers aan onze kerstlunch werden donderdag 20 december in het Trefpunt in Maarn ontvangen door het bestuur van Heuvelrug Senioren. Bij die ontvangst en later tijdens de lunch speelde Inge van den Brink op swingende wijze bekende kerstmelodieën. De sfeervolle entree werd nog versterkt door de kerstversieringen op de tafels en aan de wanden, net zoals vorig jaar op creatieve wijze bedacht en verzorgd door Margreet van Klei en Elly Out. Zij zorgden ook voor het opscheppen van de lunch en schonken de glazen vol. De dames Bets van Gameren en Tiny Steenbergen regelden de koffie en thee bij het begin en het einde van de lunch en waren eveneens actief bij het opscheppen van de stamppotten, die verzorgd waren door de Maarnse Slagerij. De deelnemers babbelden er tussen het eten door lustig op los, al met al een gezellige boel. Tijdens het dessert las Ted Kuijpers een verhaal in kerstsfeer voor. Rozalien van de Kletersteeg, onze voorzitter, die onze gasten natuurlijk al hartelijk welkom had geheten, sloot de kerstlunch af met aan het eind van haar speech een prachtig motto: HERINNER JE GISTEREN, DROOM OVER MORGEN, MAAR LEEF VANDAAG !

Foto’s van Ted Kuijpers

Gouden generatie, gouden jaren

Maandagmiddag 17 december haalde Marjolein Copier samen met de deelnemers veel herinneringen op aan de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw.

Het was tevens haar laatste bijdrage aan Heuvelrug Senioren, mede een reden voor burgemeester Frits Naafs om haar toe te spreken. Voorzitter Rozalien van de Kletersteeg deed een eerder aangeboden afscheidscadeau in de vorm van een appelboompje met meerdere appelrassen nog eens symbolisch over door een plateau appels te overhandigen.

Voor meer foto's klik HIER.

Foto's: Ted Kuijpers en Eric Tappen

Afscheid Marjolein Copier van Wandelgroep Maarn op 11 december 2018

Voorjaar 2011 is het allemaal begonnen: onder de enthousiaste leiding van Marjolein ging een groepje senioren elke dinsdagmorgen erop uit, weer of geen weer. Het groepje groeide gestaag, na verloop van tijd splitste het: een wat snellere groep die ook wat verder liep en een tweede groep die het wat rustiger aandeed. En tussendoor dronken we koffie in ‘t Trefpunt. Inmiddels zijn we zo’n zeven en een half jaar verder, staan er bijna 40 namen op de deelnemerslijst maar is de opzet nog steeds als vanouds.

Maar nu gaat Marjolein, gegrepen door de liefde, ons verlaten! Dinsdag 11 december was het afscheid. Met Marjolein meegeteld waren we met z’n 36-en!, dus vrijwel iedereen was aanwezig.

Marjolein gaf ons aan het eind allemaal een kaars met de spreuk: “In beweging blijven, open staan voor de schoonheid van onze omgeving en voor elkaar: geluk is soms zo dichtbij! Dank jullie wel en blijf wandelen!!”

We zullen haar missen, maar we gaan door!

Heuvelrug Senioren bedankt Mantelzorgers

Op vrijdag 9 november 2018 werden, in samenwerking met het sociaal dorpsteam Maarn, tien mantelzorgers met woorden en een boeket bedankt voor hun vaak zware taak.

’s Morgens waren in het Trefpunt bij het koffiedrinken vijf mantelzorgers aanwezig, die hun persoonlijke verhaal vertelden aan de ongeveer 30 aanwezige belangstellenden. ’s Middags bezochten twee leden van het bestuur vijf andere mantelzorgers thuis om ieder een boeket te bezorgen en te bedanken voor hun goede werk.

Het was goed de mantelzorgers en de zorgvragers een hart onder de riem te kunnen steken; het fraaie boeket werd zeer gewaardeerd.

V.l.n.r. de mantelzorgers in het Trefpunt: Ida Bolland, Cees Tiernego, Lina van der Klei en Wijnand en Tom van Harselaar.

Foto: Ted Kuijpers

Excursie Landgoed Beerschoten

Maandagmiddag 29 oktober leidde Marien Dorrestijn, vrijwilliger van het Utrechtse Landschap, een aantal leden van Heuvelrug Senioren rond op Landgoed Beerschoten. Hij vertelde over de historie van het Landgoed en buiten vertelde hij diverse interessante weetjes over het gebied waar we doorheen liepen.

Voor meer foto’s klik HIER.

Foto’s: Eric Tappen


Meezingmiddag 25 oktober 2018

Bijna 40 enthousiaste deelnemers aan de meezingmiddag o.l.v. Kokkie Achterberg en met medewerking van accordeoniste Agaath Mulder.

Er werd, zoals op de fotocollage te zien is, dapper meegezongen. Het repertoire bestond uit enkele tientallen Nederlandstalige liedjes, een aantal uit de jeugd van de zangers en enkele nationaal bekende meezingers.

Het koor Rhythm of Life nam 10 oktober 2018 afscheid van Marjolein Copier

Het was een heel gezellig afscheid, zoals op de foto's is te zien.

Als u HIER klikt komt er een hele serie, gemaakt door Ted Kuijpers en Eric Tappen.

Samen Eten

De Remise op 26 september 2018

De 22 deelnemers aan het samen eten bij restaurant De Remise in Leersum keken na afloop tevreden en enthousiast terug. Niet alleen vonden ze het een gezellige plek, ook de kwaliteit van het geboden keuzemenu viel letterlijk en figuurlijk in de smaak. Ongelooflijk dat voor slechts € 19,50 een uitstekend driegangenmenu met een gratis drankje werd geboden. Een restaurant om nog een keer terug te komen!

Foto: Ted Kuijpers


Zondag 22 juli 2018 pannenkoekenlunch bij Klein Zwitserland in Driebergen.

De deelnemers vonden het prettig dat er iets georganiseerd was op zondagmiddag, want ze vonden de zondag zo’n lege dag nu familie en buren op vakantie zijn. We hebben lekker buiten gezeten onder een aantal parasols. De stemming zat er goed in, alle problemen van de wereld werden die middag even opgelost. Om kwart over 11 kwam een groot deel al eerder voor een kop koffie, om 12 uur begonnen we en de laatste deelnemers vertrokken pas om een uur of drie.


Foto's: Rozalien van de Kletersteeg

Theo Ooteman nam afscheid als pianist van Rhythm of Life op 23 mei 2018

Op de foto: Theo geflankeerd door zijn vrouw Ineke en dochter Els.

Klik HIER voor een fotoalbum. Foto's: Eric Tappen

Voor het downloaden van een foto klikt u op:

En de foto wordt op uw computer opgeslagen.

Dinsdag 10 april 2018 - actieve vrijwilligers - voetjes van de vloer

Zonder vrijwilligers geen vereniging. De activiteiten van Heuvelrug Senioren bestaan dankzij de vele vrijwilligers, die het allemaal organiseren.

Om hen te bedanken waren we deze keer naar Leersum gegaan, naar de studio van Zenner, centrum voor dansen, sporten en feesten. Tijdens de koffie, thee en wat lekkers keken we terug op ieders inzet en daarna gingen we bewegen onder de enthousiaste leiding van gastvrouw Helma Ambuul. Zij gaf een workshop DANS voor senioren.

Klik HIER voor een fotoalbum. Foto's: Ted Kuijpers