Nieuws

Rhythm of Life - Kerstuitvoering 19 december 2018

Op woensdag 19 december gaf het Heuvelrug Senioren koor weer haar jaarlijkse Kerstuitvoering in het Trefpunt. De zaal zat vol en er moesten stoelen bijgezet worden. Het koor, gekleed in stemmige zwart met rode kleding, zong liederen uit haar Kerstrepertoire en de zaal zong enthousiast mee. Bestuurslid Eric Tappen projecteerde de tekst van de meezingliederen op een scherm, dat naast het koor stond. De tekst stond met grote en duidelijke letters op het scherm en was versierd met vrolijke kerstplaatjes. In de pauze was er natuurlijk koffie en thee met kerstlekkernijen. De zaal was prachtig versierd in kerststijl met prachtige kerstlampjes op elke tafel.

Na afloop van deze muzikale bijeenkomst kregen de nieuwe pianiste van het koor Inge van den Brink en de dirigente Kokkie Achterberg een kerststuk en een bos bloemen als blijk van waardering. Inge begeleidt dit jaar het koor op de piano en met de gitaar. Ze heeft zich zeer snel alle liederen van het koor eigen gemaakt en we zijn als koor erg blij met haar. Kokkie Achterberg is sinds de oprichting van het koor al onze bevlogen dirigente. Ze bereidt alles perfect voor en inspireert het koor. Dat vond het publiek blijkbaar ook, want een paar mensen meldden zich spontaan aan als nieuw lid van het koor en ze komen vanaf 16 januari met ons mee zingen.

Het koor repeteert eens per 2 weken op woensdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur in Het Trefpunt, Trompstaete 48 in Maarn. Zoals bij vele koren het geval is: als er mannen zijn die mee willen zingen, zijn ze van harte welkom! Voor inlichtingen kunt u bellen met telefoon: 0302764330.

Het koor geeft elk jaar twee keer een uitvoering, een keer voor de Kerst en een keer voor de zomervakantie.

Studiekring komt er

Het idee van Sanne Schenkkan om een studiekring te starten bij Heuvelrug Senioren zal verder worden uitgewerkt. Dat is het resultaat van de informatiebijeenkomst op donderdagmiddag 13 december 2018 in het Trefpunt in Maarn, waar zo’n 15 belangstellenden op af waren gekomen. Na de uitleg wat een studiekring zou kunnen inhouden , werd een inventarisatie gehouden van eventuele onderwerpen waarover gediscussieerd zou kunnen worden. Dat leverde voor Sanne voldoende aanknopingspunten op om met de verdere voorbereiding aan de slag te gaan.

De gedachte achter haar idee om een studiekring te starten verwoordde Sanne als volgt: “Ik ben alleenstaand en wil graag contact leggen met mensen. Als je alleen bent wil je graag praten met anderen over zaken die spelen. Met elkaar in gesprek zijn zonder gelijk te willen hebben.” Haar idee is om met elkaar te bepalen hoe de studiekring eruit komt te zien. Met alles wat zij op deze informatiebijeenkomst heeft gehoord gaat Sanne nu aan de slag. Diegenen die van hun belangstelling blijk hebben gegeven horen binnenkort meer van haar. Het is de bedoeling om zeker één keer per maand bij elkaar te komen.

Dinsdag 28 augustus 2018

De wandelgroep uit Maarn vertrok op de fiets naar Den Treek om daar al wandelend te genieten van de prachtige in bloei staande heide.

Vrijdag 29 juni 2018

Zes dames hebben een fietstocht gemaakt onder leiding van Janny Koudijs, waarbij De Kersenhut in Cothen werd bezocht. Het was een mooie tocht via Broekhuizen en de Goyersdijk naar de boomgaard. Daar werd in de schaduw van koffie/frisdrank genoten en kersen gekocht en natuurlijk een kersenijsje gegeten.

De terugweg ging via Leersum en kasteel Maarsbergen. Al met al werd er bijna 40 km gefietst, soms met een flink windje tegen, maar het was een stralende en gezellige middag.

Theo’s afscheid als pianist van Rhythm of Life, 23 mei 2018

Theo Ooteman was vanaf de oprichting ruim 6 jaar de pianist van het koor Rhythm of Life. Op 23 mei 2018 nam hij afscheid als pianist. Het koor deed dat op een bijzonder gezellige, hartelijke en humoristische manier. Zo kreeg Theo een oorkonde bij zijn benoeming tot “Ridder in de Orde van de Onzichtbare Notenbalk”. Samen met zijn vrouw Ineke werd hij verrast met een grote plantenmand voor het buitenterras.

Het koor, onder leiding van dirigent Kokkie Achterberg, werd begeleid door de nieuwe pianist, Inge, die behalve piano ook de gitaar bespeelde. Na het eerste deel van het optreden werd er genoten van een lunch, verzorgd door de koorleden. Na het tweede deel van de zang werd afgesloten met koffie en iets lekkers.

Zie voor een impressie bij Foto's.

Senioren blij met actieplan

Alle politieke partijen en alle ouderenorganisaties in de gemeente Utrechtse Heuvelrug hebben elkaar gevonden in een actieplan ‘Waardig ouder worden’. Zij beloofden elkaar te investeren in goede zorg en ondersteuning, goede huisvesting en in activiteiten die eenzaamheid tegengaan. Vrijdag 16 maart 2018 ondertekenden alle betrokkenen het plan. Op de foto links initiatiefneemster Dianne van Wijnen en rechts Rozalien van de Kletersteeg, voorzitter Heuvelrug Senioren. Kijk voor het actieplan bij "Nieuwsbrieven en meer".

Zaterdagmiddag 16 december 2017 gaf het Heuvelrug Senioren koor Rhythm of Life een kerstconcert.

Zie voor een impressie bij foto's.