Nieuws

Nieuws is hier kortdurend aanwezig - foto's zijn beschikbaar op de pagina "Foto's".


Lekker blijven fietsen (ook op de e-bike)

Nederland is een land van fietsers: we fietsen vanaf ons 4de levensjaar tot we soms wel 94 of 95 jaar oud zijn. De fiets is niet alleen een betaalbaar en praktisch vervoermiddel, maar draagt ook bij aan een betere gezondheid, een beter milieu en een stukje zelfstandigheid.

Maar bovenal is fietsen een feest … en dat moet het ook blijven. Daar wil de gemeente Utrechtse Heuvelrug graag haar steentje aan bijdragen. In samenwerking met de provincie Utrecht en de Fietsersbond biedt zij daarom alle 60-plussers in de gemeente de mogelijkheid deel te nemen aan de Training Tips voor Langer Fietsplezier, die op 30 oktober (9.30-15.30 uur) plaats vindt in het Cultuurhuis, Kerkplein 2 in Doorn.

Bij deze – gratis - Training staat alles in het teken van het fietsplezier: de deelnemers komen op hun eigen fiets of e-bike naar het Cultuurhuis; daar worden zij door fietsdocenten van de Fietsersbond ontvangen met een kopje koffie of thee en wordt hun kennis van het verkeer getest door middel van een verkeersquiz; op het programma staat vervolgens een fietstocht en een zelftest op een fietsvaardigheidsparcours. De fietsdocenten gaan tussendoor met de deelnemers in gesprek en proberen zoveel mogelijk hun vragen te beantwoorden. Ook geven zij tijdens en na de fietstocht en het fietsparcours tips met betrekking tot de fiets/e-bike (afstelling, comfort), de fietser (zithouding, verkeersgedrag) en het fietsen (bijvoorbeeld in een grotere groep).

Bij de Training draait het ook om de gezelligheid. Naast een fietstocht en enkele koffie/theepauzes is er een gezamenlijke lunch, die door de gemeente wordt aangeboden. Hier kunnen de deelnemers met elkaar in gesprek gaan en eventueel fietsmaatjes ontmoeten.

De bedoeling van de Training is om samen met leeftijdgenoten te genieten van de mogelijkheden die de fiets / e-bike biedt. De gemeente Utrechtse Heuvelrug, de provincie Utrecht en de Fietsersbond hopen dat de deelnemers zich na deze gezellige dag bewuster, comfortabeler en veiliger in het verkeer zullen begeven.

Geïnteresseerden kunnen zich bij de Fietsersbond aanmelden voor de Training op: https://www.fietsersbond.nl/onderweg/fietsschool/fietsinformatiedagen-voor-senioren/ of een e-mail sturen naar fietsschool@fietsersbond.nl o.v.v. ‘Training Langer Fietsplezier Doorn 30 oktober (vermeld dan ook naam, adres, telefoonnummer, leeftijd).

Programma Training Tips voor Langer Fietsplezier – Doorn

Datum : woensdag 30 oktober 2019

Locatie: Cultuurhuis, Kerkplein 2 Doorn

Programma

9.15-9.30 uur: ontvangst met koffie /thee

9.30 uur: begroeting plus uitleg dag; aansluitend Verkeersquiz

10.15 uur: groep 1 fietsgymnastiek / groep 2 check Fiets en Fietser plus fietsparcours

11.00 uur: koffie /thee

11.15 uur: groep 1 check Fiets en Fietser plus fietsparcours / groep 2 fietsgymnastiek

12.15 – 13.00 uur: lunch in de accommodatie

13.00 uur: Vertrek fietstocht (met inleiding over groepsfietsen)

13.45 uur een drankje op een terrasje (of in een horecagelegenheid)

14.15 uur: vervolg fietstocht - terug naar Cultuurhuis Doorn

15.00 uur: koffie / thee

15.10 uur: nabespreking dag (plus invullen evaluatieformulieren)

15.45 uur: einde

Mantelzorgers opgelet

Op woensdag 30 oktober kunt u een uniek en prachtig klassiek concert bijwonen van het Autunno Ensemble! Zo begint de Week van de Mantelzorg in de Utrechtse Heuvelrug op een wel heel speciale manier.


Het Autunno Ensemble is een strijkorkest bestaande uit ruim twintig leden. Het maakt al meer dan 30 jaar ieder najaar een succesvolle tournee door Nederland met veelal jeugdige, zeer talentvolle solisten (zie www.autunno-ensemble.nl). U bent van harte welkom om te genieten van dit orkest met dwarsfluit soliste. Ook met bijvoorbeeld degene voor wie u zorgt, familieleden of andere concertliefhebbers. Een kaartje vooraf gekocht kost €2,50 euro en daarvoor krijgt u ook een consumptie in de pauze. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus koop snel uw kaartje(s).


Waar: Maartenskerk in Doorn

Wanneer: woensdag 30 oktober, 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur)

Tickets: € 2,50, te koop via www.bibliotheekzout.nl/concertvoormantelzorgers

Tickets aan de deur voor overig geïnteresseerden: € 18,50


Het Mantelzorg Concert van het Autunno Ensemble wordt mogelijk gemaakt door Stichting Woon en Zorg Wensen Doorn, Bibliotheek Z-O-U-T, Stichting Sociale Dorpsteams Utrechtse Heuvelrug en gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Voor de affiche klik HIER.