Foto's

Rembrandt en zijn tijdgenoten

Kunsthistorica Nelly Spanjersberg leidde op 23 september een volle zaal in het Trefpunt door het woelige leven en de internationaal vermaarde werken van Rembrandt van Rijn. Enthousiast en deskundig hield ze de aandacht van de aanwezigen tot het laatst vast. Ze nam iedereen o.a. mee naar bijzondere details in bekende kunstwerken; details waaraan je oog zonder haar aanwijzing aan voorbij zou zijn gegaan. Na afloop voelde het alsof je nu alles van Rembrandt af wist. Het was een leerzame en interessante middag!

Klik HIER voor nog enkele foto's van Ted Kuijpers.

Wereld Alzheimer Dag 21-09-2019

Wethouder Hans Waaldijk en ambtenaar Willem van den Hatert liepen 35 kilometer langs alle zeven dorpen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dat wandelen is van belang voor licht dementerenden, omdat uit onderzoek is gebleken dat beweging de ontwikkeling van het ziekteproces afremt.

In elk dorp onthulde de wethouder een bordje “samen op weg naar een dementievriendelijke gemeente” en werd hij opgewacht door een bij Alzheimer betrokken organisatie met een verfrissing, presentatie en/of korte activiteit.

Vervolgens liepen geïnteresseerden mee naar het volgende dorp. Natuurlijk deden verschillende leden van Heuvelrug Senioren met een deel van de wandeltocht mee. Al met al gaven wethouder Waaldijk en ambtenaar Van den Hatert een heel goed voorbeeld en was de actie een geweldig succes.

Voor meer foto's van Ted Kuijpers en Eric Tappen, klik HIER. De foto's staan in willekeurige volgorde.

Uit met Heuvelrug Senioren naar BroekerVeiling op 18 juli 2019

Ruim 30 deelnemers deden mee aan het door Eric Tappen geweldig goed georganiseerde “Sportief en cultureel dagje uit”. Dat ze hebben genoten van een prachtige dag, waarbij alles meewerkte, inclusief het weer, kunt u ook zien: klik op HIER en geniet!

Foto's Eric Tappen

Wandelgroep Maarn

Ook zin om te wandelen in onze mooie bosrijke omgeving?

Kijk dan eens bij activiteiten.

Lezing imker over bijen

‘Het gaat mij niet om de honing, maar om de bijengezondheid’

“Bijenvolken zijn geen zakelijke objecten, maar een passie.” Dat hield de Maarnse imker Marjolein van der Valk haar toehoorders voor tijdens haar lezing over de bij op donderdag 18 april in het Trefpunt in Maarn.

Haar hobby is in 10 jaar uitgegroeid tot de zorg voor 20 bijenvolken.

Foto Eric Tappen

Vrijwilligersbijeenkomst

Op 9 april verzamelden zich 32 van de 59 vrijwilligers in De Weistaar in Maarsbergen voor de jaarlijkse bijeenkomst. Voorzitter Rozalien bedankte iedereen voor haar of zijn bijdrage in het afgelopen jaar, zonder hen zou Heuvelrug Senioren niet kunnen bestaan. Na de smakelijke lunch vormden zich spontaan een zestal groepen die eerst onderling de competitie aangingen bij een potje minigolf. Er werd niet alleen fanatiek een balletje geslagen, maar ook veel gelachen en banden gesmeed. Onder het smeren van de droge kelen riep Rozalien de drie beste spelers en de laagst eindigende naar voren voor een prijsje. Wilt u volgend jaar ook meedoen aan zo’n gezellige bijeenkomst? Meldt u zich dan aan als vrijwilliger!

Foto's Ted Kuijpers Voor meer foto's klik HIER.

Genieten van bomen op Landgoed Houdringe

“Letten op en genieten van bomen”. Dat was het motto dat Marien Dorrestijn, gids van het Utrechts Landschap, de 14 Heuvelrug Senioren meegaf aan het begin van de excursie op het Landgoed Houdringe op maandag 8 april. En we zagen wat typen bomen langs komen. Landgoed Houdringe biedt plaats aan maar liefst 43 verschillende soorten op een klein stukje grondgebied. De meest indrukwekkende boom op Houdringe is een beuk van maar liefst 200 jaar oud. Maar die werd qua leeftijd overtroffen door een meer dan 250 jaar oude mannelijke zomereik. Een perfecte middag in een mooi gebied onder prachtige weersomstandigheden.

Foto's Ted Kuijpers Voor meer foto's klik HIER.

"Keezen" donderdag 4 april 2019

Met ongeveer 20 deelnemers die in een heel goede sfeer het spel speelden, kunnen we hopen op een volgende keer. Let op de aankondiging in Heuvelrug Senioren Nieuws of speur de kalender af op onze website.

Foto Eric Tappen

Samen Eten bij Il Sogno 28 maart 2019

Zonder te dromen, maar door lekker en gezellig te eten hebben we genoten bij Il Sogno (de droom). Het eten was heel goed verzorgd en lekker en de bediening was prima: perfecte en erg vriendelijke dames.

Door het grote aantal aanmeldingen voor 28 maart werd dit Samen Eten succesvol herhaald op woensdag 3 april !

Foto's Eric Tappen

De Algemene Ledenvergadering op 26 maart 2019 werd uitstekend bezocht.

Foto's Ted Kuijpers

ALV: een verrassend gebakje bij de koffie of thee vanwege het aluminium jubileum (2,5 jaar).


Het Koor Rhythm of Life in het atrium van het Trefpunt in Maarn

Foto's Ted Kuijpers

Rhythm of Life even pauzeren en dan weer repeteren voor het volgende optreden.

Een middagje “Keezen”, 17 maart 2019.

Er kwamen zo’n 20 leden in Trefpunt bij elkaar om kennis te maken met het spel “Keezen”. Het spel werd duidelijk door Eric Tappen uitgelegd en hij had de spelregels ook nog eens keurig op papier gezet. “Keezen” wijkt op veel punten behoorlijk af van “Mens erger je niet” en dat maakt het juist tot een interessant spel.

Na zo’n tweeënhalf uur bleek het zo goed te zijn bevallen, dat op Erics vraag of het spel voor herhaling vatbaar was van veel kanten enthousiast werd gereageerd. Er komt dus een volgende middag “Keezen”, hou Heuvelrug Senioren Nieuws of de activiteitenkalender op de website in de gaten!

Foto's Eric Tappen

Voor meer foto's klik HIER.

Tunes of Yesterday 16 februari 2019

Tunes of Yesterday is een amateurband die popmuziek uit de jaren 50 en 60 uit de 20ste eeuw maar ook nog van jaren daarna speelde. Daarbij werd gebruik gemaakt van authentiek beeldmateriaal, originele muziekfragmenten en bijzondere wetenswaardigheden over de artiesten. Onze leden reageerden enthousiast op de muzikale presentatie en sommigen waagden nog een dansje.

Foto's Ted Kuijpers en Ton Beker

Voor meer foto's klik HIER.

Nieuwjaarsbijeenkomst 3 januari 2019

"Wordt het een traditie of is het eenmalig? Dat hangt van onze leden af. " Dit stond in de nieuwsbrief en de nieuwsflits. Het bestuur weet het al: er was heel veel belangstelling, er werd gezellig en veel gepraat, dus ..... in 2020 opnieuw een nieuwjaarsbijeenkomst!

Foto's van Ted Kuijpers